Publicerad

Kulturcentrum Ungdom öppnar i Täby!

Fryshusets hållning under hela pandemin har varit och är fortsatt att hålla öppet för unga eftersom vi ser att riskerna med att stänga ned viktiga verksamheter för unga är alltför höga i relation till smittorisken. Därför håller vi fast vid att försöka hålla alla våra aktiviteter och mötesplatser öppna, så långt det är möjligt. Mer info finns här!

De riktlinjer vi anpassar oss efter kan ändras med kort varsel och nya saker kan börja gälla. Därför råder vi er att i första hand kontakta skolan eller verksamheten direkt för att höra vad som gäller just nu för deras lokaler, tider och aktiviteter.

Skolorna

  • Elever på Fryshusets gymnasium och grundskola kommer återgå till undervisning i skolan efter påsklovet. För att undvika trängsel kommer två tredjedelar av eleverna att vistas i skolan samtidigt.
  • Elever i årskurs 3 kommer ha sina lektioner på heltid i skolan från vecka 16. Elever i årskurs 1 och 2 kommer ha lektioner varannan vecka i skolan och varannan vecka på distans.
  • Elever på Gymnasiesärskolan och Introduktionsprogrammen fortsätter, som tidigare, att ha sina lektioner i skolan.
  • Klubbens utrymme kommer provisorisk användas till matsal för att undvika trängsel i skolmatsalen.
  • Ingång till Tegelhuset sker via skolgården. Utgång sker via Textilgatan.

Besök Schoolsoft för mer info

Fritid

  • Alla basketmatcher ställs in tillsvidare. Elitsspel undantas.
  • Från 6 februari är det är möjligt att erbjuda organiserade idrotts- och fritidsaktiviteter även för gymnasieungdomar födda 2002 eller senare. För att begränsa smittspridning inomhus finns rekommendation om att lokalen max får ta in en deltagare per 10 kvadratmeter om gruppen i huvudsak består av unga från 16 år och uppåt.
  • Unga under 16 år har sedan tidigare kunnat träna på Fryshuset om träningen har kunnat genomföras på ett säkert sätt. För den här gruppen är det rekommendationen ”en armlängds avstånd” som gäller, men det finns däremot ingen begränsning kopplat till lokalens storlek i kvadratmeter, annat än att det är viktigt att undvika alla former av trängsel. Mer info finns här!
  • I Region Stockholm är idrottsanläggningar både utomhus och inomhus nu öppna igen, och klubbar och anläggningar har lagt upp aktiviteterna så att unga ska kunna träna utan att riskera att smittas eller att sprida smitta.

För lokala aktiviteter och info om öppettider med mera gå till ”Våra platser” i rubriken ovan.

Uppdaterat 31 mars 2021. 

Föregående
Nästa